troubles still compiling beta3....

Brett Taylor (brett@peloton.physics.montana.edu)
Mon, 14 Sep 1998 22:45:44 -0600 (MDT)


Hi,

I'm still having trouble compiling 1.5beta3 w/ the patches.  

I'm running FreeBSD and the problem seems to be w/ the configure script
when it tests for -ljpeg.   FreeBSD names the shared libraries a little
differently than the Linux distributions do.  Now normally I'd just patch
it to look for the right one, but I am a complete newbie to configure
scripts and I don't know the exact syntax to change it so it works and the
little bit I've done w/ the "trial and error" method doesn't seem to be
getting me anywhere.  

Here's the output of ldconfig and a ls -l of /usr/local/lib/libjpeg*:

peloton: {19} ldconfig -r | grep jpeg
        57:-ljpeg.9.0 => /usr/local/lib/libjpeg.so.9.0
peloton: {20} ll /usr/local/lib/libjp*
-rw-r--r--  1 bin   bin    124798 May 14 12:22 /usr/local/lib/libjpeg.a
-rwxr-xr-x  1 bin   bin       457 May 14 12:22 /usr/local/lib/libjpeg.la
lrwxrwxrwx  1 root  wheel      14 May 14 12:22 /usr/local/lib/libjpeg.so
-> libjpeg.so.9.0
-rwxr-xr-x  1 bin   bin    134590 May 14 12:22
/usr/local/lib/libjpeg.so.9.0   

I have jpeg-6b installed (which is the latest greatest as far as I know).

When jpeg isn't found it appears to leave an empty define in configure and
the make bombs out w/ "bad line in configure, line 20."

If someone could suggest a way to help me get the configure script to find
this I'd sure appreciate it.  

Brett
******************************************************************
Brett Taylor            brett@peloton.physics.montana.edu
http://peloton.physics.montana.edu/brett/




--
   WWW:   http://www.afterstep.org/
   FTP:   ftp://ftp.afterstep.org/
   MAIL:  http://www.caldera.com/linuxcenter/forums/afterstep.html