libXpm problem - loading image

Sasha_Vasko@osca.state.mo.us
Wed, 21 Apr 1999 12:03:42 -0500




>Hi,

>I'd actually sent this mail before. But just in case any of you had
>experience this before, perhaps you would like to share your
>experience.

>I've compiled the afterstep 1.6.10 with libXpm version 3 preinstalled
>on my machine. However, I'd downloaded xpm-3.4k (libXpm 4.11) and
>tried to use the library libXpm.a and libXpm.so.4.11 (compiled them
>myself) in my afterstep. When I start the afterstep, it always says

>    LoadImage: cannot load XPM file
>[$HOME/GNUstep/Library/AfterStep/desktop/icons/8bpp/__.xpm]
>    LoadImage: you need to install libXPM v 4.0 or higher, in
>order to read images of this format.

>It managed to run but without the necessary graphics displayed. It's
>just a barebone afterstep and the xterm window does not have the
>minimize, maximize and destroy button on the titlebar.

>BTW, I'm using the 8bpp as my machine can only support that level of
>graphics.

>This is how I configured my afterstep:

>./configure --prefix=$HOME/coolstuff/afterstep
>--x-includes=/usr/X11R6/include/X11 --x-libraries=/usr/X11R6/lib
>--enable-texture --with-x --with-xpm-includes=$HOME/xpm-3.4k/lib
>--with-xpm-library=$HOME/xpm-3.4k/lib --with-xpm --disable-script
>--with-png=no --with-jpeg=no

consider removing config.cache file prior to running ./configure,
then run ./configure
Check for messages indicating that it actually found libXpm
if it was not found, check config.log for more detailed information
concerning reasons why it was not found.


Sasha




--
   WWW:   http://www.afterstep.org/
   FTP:   ftp://ftp.afterstep.org/
   MAIL:  http://www.caldera.com/linuxcenter/forums/afterstep.html