Re: q3 & wharf -- solution

Jordy Simpson (vampire@rubyred.com)
Thu, 20 May 1999 15:21:58 -0700


Ignore this if you've already gotten a response, but I didn't see a response
posted to the list, so here you are:

Here's my entry that works great for quake3:

*Wharf "q3a" q3a.xpm Exec "-" aterm -tint blue -e /root/scripts/startq3

and the script (startq3) that it calls:

  cd /usr/local/games/q3test
  ./linuxquake3 +set r_glDriver libMesaVoodooGL.so.3.1

For some reason q3 didn't want to start correctly unless I was in the
correct directory.  By launching the script, you're just changing the
directory temporarily, with very little (read: not noticeable) overhead.

You could also look into the equivalents to GameSpy, x11spy or XQF
(http://www.linuxgames.com/xqf/).  You will probably also want to look at
http://www.linuxquake.com/ and http://www.planetquake.com/linux/.

-Jordy

-----Original Message-----
From: Michael Katz <mkatz@meganet.net>
To: afterstep@linuxcenter.com <afterstep@linuxcenter.com>
Date: Thursday, May 06, 1999 11:56 AM
Subject: q3 & wharf?


>Im runing afterstep 1.6 and Im trying to run q3 from the wharf... it does
>not seem to work.... this is in my wharf file in /G/L/A
>
>*Wharf quake3 QuakeFace.xpm Exec "-"
>/usr/local/games/q3test/linuxquake3 &
>
>I also set /usr/local/games/q3test and /usr/local/games/q3test/demoq3 as a
>path's in my profile
>
>if i go to a x term and type in "linuxquake3" it starts to run then says
>"Error: Couldn't load default.cfg"
>
>any one get this to work...please let me know!
>
>katz
>




--
   WWW:   http://www.afterstep.org/
   FTP:   ftp://ftp.afterstep.org/
   MAIL:  http://www.calderasystems.com/linuxcenter/forums/afterstep.html