[As-users] WorkspaceState

Bo Dahlstrom (bosse@ludd.ltu.se)
Mon, 18 Jul 2005 16:06:47 +0200


Hello,

I'm running Afterstep 2.1.1 under FreeBSD and I have a problem with 
WorkspaceState. I place one xterm in row 1, column 1 of the pager, one other
in row 2, column 1 and finally one in row 1, column 2. I then save my
workspace with the command WorkspaceState to the file
~/.afterstep/non-configurable/workspace_state 

Function "WorkspaceState"
        Exec "I:XTerm:xterm:#1" xterm -geometry 80x42+660+28   -sb -bg azure -font fixed -fg black -sl 500 -vb &
        Wait "I:XTerm:xterm:#1" DefaultGeometry 499x550+660+28 , Layer 0, Slippery, StartsOnDesk 0, ViewportX 0, ViewportY 0, StartNormal
        Exec "I:XTerm:xterm:#2" xterm -geometry 80x42+0+28   -sb -bg azure -font fixed -fg black -sl 500 -vb &
        Wait "I:XTerm:xterm:#2" DefaultGeometry 499x550+0+28 , Layer 0, Slippery, StartsOnDesk 0, ViewportX 0, ViewportY 1200, StartNormal
        Exec "I:XTerm:xterm:#3" xterm -geometry 80x42+1415+613   -sb -bg azure -font fixed -fg black -sl 500 -vb &
        Wait "I:XTerm:xterm:#3" DefaultGeometry 499x550+1415+613 , Layer 0, Slippery, StartsOnDesk 0, ViewportX 1920, ViewportY 0, StartNormal
EndFunction


When I restart Afterstep all xterms end up in row 1, column 1 of the pager.
If I save the workspace again the ViewportY in xterm#2 and the ViewportX in 
xterm#3 change to 0. See the new ~/.afterstep/non-configurable/workspace_state


Function "WorkspaceState"
        Exec "I:XTerm:xterm:#1" xterm -geometry 80x42+660+28   -sb -bg azure -font fixed -fg black -sl 500 -vb &
        Wait "I:XTerm:xterm:#1" DefaultGeometry 499x550+660+28 , Layer 0, Slippery, StartsOnDesk 0, ViewportX 0, ViewportY 0, StartNormal
        Exec "I:XTerm:xterm:#2" xterm -geometry 80x42+0+28   -sb -bg azure -font fixed -fg black -sl 500 -vb &
        Wait "I:XTerm:xterm:#2" DefaultGeometry 499x550+0+28 , Layer 0, Slippery, StartsOnDesk 0, ViewportX 0, ViewportY 0, StartNormal
        Exec "I:XTerm:xterm:#3" xterm -geometry 80x42+1415+613   -sb -bg azure -font fixed -fg black -sl 500 -vb &
        Wait "I:XTerm:xterm:#3" DefaultGeometry 499x550+1415+613 , Layer 0, Slippery, StartsOnDesk 0, ViewportX 0, ViewportY 0, StartNormal
EndFunction


What have I missed? 

/ Bosse
_______________________________________________
As-users mailing list
As-users@afterstep.org
http://mail.afterstep.org/mailman/listinfo/as-users