[As-users] 2.2.8 crashes where 2.2.5 worked

David Fleck (david.fleck@mchsi.com)
Mon, 2 Jun 2008 21:35:15 -0500 (CDT)


I downloaded the 2.2.8 tar.bz2 a few weeks ago, and got around to testing 
it this evening.  No obvious problems in the compile or install, but when 
I try to run it, this happens:

>startx
xauth:  creating new authority file /home/dcf/.serverauth.15653

X Window System Version 7.2.0
Release Date: Sat Sep 22 22:10:58 UTC 2007
X Protocol Version 11, Revision 0, Release 7.2
Build Operating System: openSUSE SUSE LINUX
Current Operating System: Linux grond 2.6.22.17-0.1-default #1 SMP 2008/02/10 20:01:04 UTC i686
Build Date: 22 September 2007
	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
(==) Log file: "/var/log/Xorg.0.log", Time: Mon Jun  2 21:15:01 2008
(==) Using config file: "/etc/X11/xorg.conf"
(II) Module already built-in
(II) Module already built-in
(II) Module already built-in
access control disabled, clients can connect from any host
afterstep warning: BASE configuration file cannot be found
afterstep warning: COLORSCHEME is not set
afterstep warning: LOOK configuration file cannot be found!
afterstep warning: FEEL configuration file cannot be found!
afterstep warning: DATABASE configuration file cannot be found!
Segmentation Fault trapped in afterstep.
Printing Debug Information :
 Loaded dynamic libraries :
   [0xb7ee0000]:[/usr/lib/libfreetype.so.6]
   [0xb7ecd000]:[/lib/libz.so.1]
   [0xb7e79000]:[/usr/lib/libtiff.so.3]
   [0xb7d5e000]:[/usr/lib/libX11.so.6]
   [0xb7d55000]:[/usr/lib/libSM.so.6]
   [0xb7d3c000]:[/usr/lib/libICE.so.6]
   [0xb7d2c000]:[/usr/lib/libXext.so.6]
   [0xb7d0c000]:[/usr/lib/libjpeg.so.62]
   [0xb7ce7000]:[/usr/lib/libpng12.so.0]
   [0xb7cc2000]:[/lib/libm.so.6]
   [0xb7cbe000]:[/usr/lib/libXinerama.so.1]
   [0xb7b8b000]:[/lib/libc.so.6]
   [0xb7b87000]:[/usr/lib/libxcb-xlib.so.0]
   [0xb7b6e000]:[/usr/lib/libxcb.so.1]
   [0xb7b6a000]:[/lib/libdl.so.2]
   [0xb7b66000]:[/usr/lib/libXau.so.6]
   [0xb7f6e000]:[/lib/ld-linux.so.2]
   [0xb7b5a000]:[/usr/lib/libXcursor.so.1]
   [0xb7b51000]:[/usr/lib/libXrender.so.1]
   [0xb7b4b000]:[/usr/lib/libXfixes.so.3]
 Signal Context :
  Registers
   EAX: 0x00000000  EBX: 0x0814BFF4  ECX: 0x00000000  EDX: 0x00000000
   ESP: 0xBFD55640  EBP: 0xBFD556F8  EIP: 0x08075837
   ESI: 0x00000000  EDI: 0xBFD556EC
 Stack Backtrace :
/usr/local/bin/afterstep[0x8132049]
/usr/local/bin/afterstep[0x8132472]
[0xffffe420]
/usr/local/bin/afterstep(LoadASConfig+0x7cd)[0x807854d]
/usr/local/bin/afterstep(main+0x75d)[0x806de7d]
/lib/libc.so.6(__libc_start_main+0xe0)[0xb7ba0fe0]
/usr/local/bin/afterstep[0x806b641]
Please collect all the listed information and submit a bug report to <as-bugs@afterstep.org>.
If core dump was generated by this fault, please examine it with gdb and attach results to your report.
 You can use the following sequence to do so :
   gdb -core core /usr/local/bin/afterstep
   gdb>backtrace
   gdb>info frame
   gdb>info all-registers
   gdb>disassemble

waiting for X server to shut down FreeFontPath: FPE "/usr/share/fonts/misc:unscaled" refcount is 2, should be 1; fixing.

... and then nothing, until I Ctrl-C a few times.  There's no core file.
2.2.5 works fine on this machine, in fact I'm using it right now.

How should I go about trying to resolve this? 

System info:
OpenSUSE 10.3
2.6.22.17-0.1-default kernel
xorg-x11-7.2
...what else would be useful to know?


--
David Fleck
david.fleck@mchsi.com

_______________________________________________
As-users mailing list
As-users@afterstep.org
http://mail.afterstep.org/mailman/listinfo/as-users